ESTETISK INJEKTION

Vi på Purakliniken har arbetat med estetiska injektioner i över ett decennium. Vår största fokus har varit på att leverera naturliga resultat, vilket är det som genomsyrar vår verksamhet. 

Våra metoder för estetisk injektion

För att kunna skapa dessa naturliga resultat krävs det att man besitter en medicinska expertis, öga för detaljer samt fingerfärdighet. Dessa kunskaper har vi tillgodosett oss genom medicinska universitetsexamen i prestigefyllda Karolinska Institutet och Uppsala Universitet samt utbildningar inom estetiska injektioner hos de främsta både nationellt och internationellt i städer som Zürich, Milano och London.

De injektioner vi främst arbetar med är fillers, Botox®, hyalase och PRP. Utöver det jobbar vi med trådlyft som är en icke-kirurgisk metod för att lyfta och strama till huden. Med hjälp av dessa metoder kan vi förbättra utseendet, återskapa volym, spänst och elasticitet och på så sätt förhindra hudens åldrande.

Fillers består huvudsakligen av hyaluronsyra och används för att återställa volymförlust i ansikte och hals. Hyaluronsyra förekommer naturligt i vår hud och är det som ger huden sin lyster och spänst. I takt med att vi blir äldre minskar successivt hyaluronsyran i vår hud vilket leder till huden förlorar fyllighet, elasticitet, lyster och spänst. Med hjälp av fillers kan vi återskapa detta.

Botuliniumtoxin A eller Botox® är ett muskelavslappnande läkemedel som kan användas för en rad olika indikationer. Inom sjukvården används Botox för att behandla tillstånd som spasticitet och urinläckage medan inom den estetiska branschen används Botox framförallt för att släta ut rynkor. Lider man av migrän, tandgnissling eller överdrivna svettningar (hyperhidros) kan man på ett säkert sätt behandla de med Botox. 

Att Botox är säkert, har låg frekvens av biverkningar samt ger goda och förutsägbara resultat är anledningarna till dess stora popularitet.

Hyalase är ett läkemedel som används både inom medicin och den estetiska branschen. Verkningsmekanismen bygger på att Hyalase bryter ned hyaluronsyra som är den huvudsakliga beståndsdelen i fillers. Inom den estetiska branschen används Hyalase till att ta bort fillers i syfte att behandla asymmetrier, klumpar, inkapslingar och andra akuta komplikationer som kan uppstå till följd av misslyckad fillerbehandling. Eftersom Hyalase är ett licenspreparat som endast legitimerade läkare kan ansöka om är det viktigt att man som patient säkerställer att kliniken man gör fillers hos både har tillgång till läkemedlet Hyalase och vet hur man administrerar det.

Trådlyft har de senaste åren blivit en allt mer populär behandling. Ingreppet är icke-kirurgiskt, utförs med lokalbedövning och bygger på att man placerar nedbrytbara trådar under huden för att på så sätt lyfta huden samt återskapa volym och spänst. Den fantastiska omedelbara effekten av trådlyft är möjlig tack vare att det sitter hullingar i trådarna som fäster i vävnaden och lyfter den. Tråden som lämnas kvar under huden kommer stimulera kroppen till att bilda kollagen vilket är det som bidrar till återskapandet av volym och spänst. Resultatet håller mellan 1-3 år. 

Vi på Purakliniken har jobbat med trådlyft sedan 2017 och är en av de mest erfarna i Stockholm när det kommer till trådllyft.