Tandreglering Stockholm

Tandreglering med osynlig tandställning (Invisalign)

Vad är Invisalign?

Invisalign är ett tandställningssystem där man med hjälp av flertalet genomskinliga och avtagbara plastskenor uppnår tandförflyttningar. Plastskenorna byts ut varje 1-2 veckor under en period på 3-6 månader (behandlingsperioden kan variera) och tänderna flyttar gradvis på sig fram tills det att man uppnår det planerade slutläget.

Invisalign är ett effektivt och smidigt alternativ till klassisk tandreglering med metall/räls.

Plastskenorna är genomskinliga, tunna och avtagbara och går att ta ut vid måltider, möten eller andra kortare tillfällen.

Vad är skillnaden mellan Invisalign och andra aligners?

Det finns en mängd olika märken på marknaden och det kan vara svårt att veta vad skillnaden är. Vi på Purakliniken arbetar enbart med InvisalignDetta av den enkla anledningen att de är bäst på tandreglering.

Invisalign har haft patent på sin teknik från 1997 fram till 2017. Under denna tid har de lyckats samla in stora mängder data, utföra många studier och samlat de främsta specialisterna. För oss innebär det en stor säkerhet att arbeta med den främsta produkten och de främsta specialisterna inom tandreglering med aligners. 

Hur går en Invisalign behandling till?

Behandlingen inleds med en kostnadsfri konsultation.
Under konsultationen utför vi en 3D scanning av dina tänder. Scannern vi använder är av märket iTero vilken är skapad av Invisalign själva för att göra behandlingen smidig, effektiv och säker. Invisalign genererar sedan ett resultatförslag baserat på data från 11 miljoner tidigare fall.
Resultatförslaget på dina tänder får du se på en datorskärm efter cirka 15 minuter.

Om du är nöjd med resultaten tar vi sedan ett par foton och påbörjar planering utav fallen tillsammans med Invisaligns specialister inom ortodonti (tandreglering).
I planeringsstadiet inkluderar vi dig för att ta fram en behandlingsplan skräddarsytt efter det leende du vill ha. När du accepterat behandlingsplanen så kan vi slutligen beställa skenorna.
Invisalign skenorna tar ca 2 veckor att framställas från det att de beställs.

Invisaligns skenor ska sedan användas i en vecka åt gången (ibland kan det behövas enstaka extra dagar) innan de byts till nästa skena.
Man byter 4 skenor innan man bokar in ett nytt besök för kontroll och utlämning av nya skenor.
Under återbesöket kontrollerar vi att tänderna har flyttat på sig som planerat och att bettet mår bra.
Skulle det mot förmodan inte flytta sig som planerat så beställer vi kostnadsfritt nya skenor för att uppnå tandförflyttning.

Varför Invisalign på Purakliniken?

Purakliniken är en komplett nischad klinik inom estetisk tandvård.
Det innebär att vårt huvudsakliga fokus är estetik, av den anledningen skräddarsyr vi en behandlingsplan med invisalign för att uppnå bästa möjliga estetik.

Våra tandläkare har pga sin omfattande erfarenhet av tandreglering med Invisalign samt många utbildningar inom Invisalign behandlingar –
en Invisalign Premium Provider certifiering.
Det innebär för dig som patient att du kan vara säker på din behandlares kompetens när det kommer till estetisk tandreglering med invisalign.

Priser

Priset för tandreglering med invisalign skiljer sig beroende på behandlingens svårighetsgrad.
De flesta fallen behandlas kan smidigt behandlas med Invisalign Go. Mindre avancerade fall kan behandlas över kortare tid och ibland med enbart skenor i en utav käkarna och hamnar därför lägre i pris.
Mer avancerade fall med Invisalign Go Plus kräver fler besök hos tandläkaren och hamnar därför något högre i pris.

Faktorer som påverkar priset

  • Hur komplext fallet är och hur lång tid behandlingen tar.
  • Hur många aligners/skenor som behövs.
  • Hur många besök som behandlingen beräknas behöva, dvs hur många gånger du träffar din tandläkare.

Prisbild:

Invisalign (Standard):
40 000:-

Invisalign (Avancerad):
47 000:-

Vad kan man behandla med Invisalign?

Det finns en rad olika estetiska och funktionella tillstånd som går att behandla med Invisalign.

Allra vanligast är att vi behandlare trångställningar, mellanrum och roterade tänder. Det går även att behandla bettfel så som överbett, underbett, korsbett, och saxbett med Invisalign.

 

Vanliga frågor och svar om Invisalign

Invisalign är de som var först med genomskinliga tandskenor. De har sedan haft ett patent på produkten i 15 år och har under denna tid gjort mycket studier och utvecklat en bra produkt.  Vi arbetar enbart med invisalign just på grund av den gedigna forskningen som finns bakom invisalign samt säkerheten som kommer med denna tandställning.
Dessutom har invisalign en rad garantier för att ge kunden så mycket säkerhet kring slutresultatet som möjligt.
Precis som vanlig tandställning är invisalign resultaten tänkt att hålla. Efter behandling sätter vi dit en retainer (metalltråd) som ser till att hålla tänderna på plats. Man får också en plastskena som man bör använda så ofta som möjligt (främst de 6 första månaderna efter behandling) för att försäkra sig om att tänderna inte flyttar på sig. Sköter man dessa delar efter behandling så är resultaten goda och risken för att tänderna flyttar på sig låg.
Det finns ingen specifik ålder för när man kan eller inte kan göra en invisalignbehandling. Viktigt att tänka på är att för de flesta växer käken upp till 25 års åldern. Det innebär att tänderna är mer benägna att flytta sig efter avslutat behandling, detta gäller även för traditionell tandställning. Är man noggrann med sin retainer är chanserna för ett permanent resultat dock höga.