Boka tid online

Fillers

Vad är fillers?

Fillers är en geléliknande substans som kan användas för att släta ut rynkor och fylla på volym i områden där man antingen förlorat volym eller önskar bygga på mer.

Fillers bygger på ämnet hyaluronsyra och vatten. Hyaluronsyra är en kolhydrat som finns naturligt i vår hud. Den primära uppgiften för hyaluronsyra är återfuktning. Hyaluronsyra och filler är effektivt pga sin förmåga att dra åt sig vätska.

Man beräknar att den kan hålla upp till 1000x sin egen volym i vätska.

Pga hyaluronsyrans naturliga förekomst i huden är fillers i vårt tycke det främsta hjälpmedlet för utslätning av rynkor och tillförsel av volym i platser där man förlorat eller önskar tillföra volym.

Det är dock viktigt att poängtera att fillersbehandlingar och resultaten är till en väldigt stor del beroende av utföraren.

Behandla med fillers

De absolut vanligaste behandlingarna är:

 • Läppfillers
 • Nasolabialfillers
 • Marionettfillers
 • Näskorrigering med fillers
 • Hakbehandling med fillers
 • Kinder och kindbensbehandling med fillers
 • Tear trough fillers
 • Temporalisfillers

Fillersbehandling vi inte jobbar med

Ett efterfrågat område för fillersbehandling som vi inte jobbar med är glabella (argrynka), detta då området är ett högriskområde pga de stora mängd blodkärls som ligger i anslutning. Där rekommenderar vi istället botox.

Läppförstoring med fillers

Fillers associeras oftast med läppförstoringar. Vad gäller läppförstoringar ser vi en tydlig förskjutning av trenden. Från att det tidigare gjorts i vårt tycke oproportionerligt stora och onaturliga läppar.

Till det att patienterna eftersöker mer naturliga resultat.

För oss är det en självklarhet att jobba med naturliga resultat. Oavsett fillersbehandling. Puraklinikens filosofi vad gäller fillersbehandling är att resultaten ska vara trendokänsliga. Det vill säga naturliga resultat som håller över tid.

Hur går en fillersbehandling till?

Innan behandling med fillers håller vi alltid en konsultation på vår klinik i Stockholm. Under konsultationen går vi igenom dina önskemål, våra rekommendationer samt informerar om behandlingsgång, risker och biverkningar, vi tar även foton för dokumentation och utifall vi vill planera vidare behandlingen med en kollega.

Under själva behandlingen lägger vi på en stark bedövningssalva och spritar sedan av ordentligt. I vissa fall och när det önskas kan vi även bedöva med injektionsbedövning vilket är likt tandläkarbedövning

Fillersen injiceras sedan med en trubbig eller en vass kanyl beroende på behandlingsområde. Efter behandlingen masserar vi försiktigt fillersen för att mjuka ut det och följer det med att boka en tid för ett återbesök efter ca 2 veckor.

Naturlig resultat med fillers

Vi på Purakliniken sätter ingen värdering i vilka skönhetsideal man har och hur man vill se ut. Vi vet att det kan skilja sig stort beroende på många faktorer och tror inte att vi sitter på ett facit.

För oss är det dock viktigt att vi kan stå bakom resultaten av en fillersbehandling. Det innebär att vi som arbetar på Purakliniken i Stockholm alltid eftersträvar naturliga resultat av en behandling med fillers.

Naturliga resultat uppnår man enligt oss genom att respektera normalanatomin, arbeta med rätt sorts fillers för rätt område, vet när det riskerar bli för mycket och kontinuerligt utbilda sig i säkerhet och nya tekniker för fillersbehandlingar.

Komplikationer, risker och biverkningar med fillers

Vid alla behandlingar där man penetrerar huden med en nål finns en del biverkningar. De absolut vanligaste biverkningarna efter en fillersbehandling är svullnad, blåmärken, ömhet och klumpar. Detta är lyckligtvis helt ofarliga biverkningar som går över av sig själv eller är lättåtgärdade (klumpar).

Mindre vanliga är infektioner, kapselbildning, allergiska reaktioner och vaskulär ocklusion. Dessa komplikationer är ovanliga och det finns effektiva åtgärder att vidta vid en komplikationen.

Hyalase för borttagning av fillers vid komplikation

För att minska riskerna är det viktigt att kliniken där du utfört en behandling med fillers har tillgång till lämpliga läkemedel för att behandla eventuella komplikationer. Bland annat hyalase för borttagning av fillers eller adrenalin för att behandla en allergisk reaktion. Fråga alltid din behandlare om det är något de har tillgång till.

Det är även viktigt att personalen kan vidta förebyggande åtgärder och upptäcka tecken på ev. komplikation. Av denna anledning är det av extrem vikt att din fillersbehandling utförs av legitimerad personal.

Vad kostar fillers?

Priserna för fillerbehandlingar varierar beroende på område då alla behandlingar är olika tidskrävande och kräver olika typer av fillers.

För lite större behandlingar tar vi betalt per ml fillers.

Se fullständig prislista

Prislista

 • 3ml 8,900kr
 • 4ml 10,900kr
 • 5ml 12,900kr

Varför fillers på Purakliniken i Stockholm?

Purakliniken är en utav klinikerna med längst erfarenhet av fillersbehandlingar i Sverige. Vi har arbetat med fillers sedan 11 år tillbaka och har under denna period utfört ett stort antal behandlingar.

Personalen är alla legitimerade och har utbildat sig på läkar, tandläkar och sjuksköterskeprogrammet på Karolinska Institutet och Uppsala Universitet. Vi går dessutom kontinuerligt på utbildningar med branschkollegor världen över för att utbyta kunskap och förstärka vår erfarenhet.

Vi är dessutom certifierade för estetiska injektioner via Estetiska Injektionsrådet.

Pga den långa erfarenheten och omfattande mängden utbildningar känner vi oss trygga med vilka resultat vi kan leverera och säkerheten hos våra patienter.

Vanliga frågor & svar

Vi erbjuder bedövning i form av salva. Det tar dock inte bort hela smärt sensationen utan hjälper lite grann. Vill man vara fullt ut bedövad så går det att åstadkomma i vissa områden med injektions bedövning. Tex läppar där vi kan injektera insidan av läppen och på så vis helt blockera smärtan.
De flesta tillverkarna brukar säga att man får räkna med ett år. Det är dock väldigt individuellt och kan hålla mycket längre för vissa medans andra upplever att de försvinner väldigt snabbt. Vår erfarenhet är att det i de flesta fall håller i minst ett år för att därefter successivt försvinna.
Alla injektionsbehandlingar medförs av risker oberoende av behandlaren. Det som behandlare kan göra för att minimera riskerna är bla god vårdhygien, komplikations kännedom, komplikations beredskap och självklart en vårdutbildning. Sköter man dessa delar så minimerar man riskerna väldigt mycket. Det är dock viktigt att ha i åtanke att en behandling inte är helt riskfri och varje behandling bör vara genomtänkt både från kunden och utövarens sida.

Det finns otroligt många fillersvarumärken. För någon som inte är insatt kan det vara svårt att veta vad som är bra och vad som är mindre bra.

Därför är det bra att din behandlare har full koll på när de ska använda en viss typ utav fillers. Exempelvis brukar vi arbeta med Stylage XL för näskorrigeringar, Restylane Kysse eller Juvederm volift för läppkorrigeringar och Teosyal för tear trough.

De olika varumärkena och produkterna har olika egenskaper som gör att vi kan föredra en produkt över en annan. Stylage XL är exempelvis en hård fillers som håller länge, det kan lämpa sig bra för näsa, haka och käklinjer men mindre bra för läppar.

En fillersbehandling ger effekt omgående. Direkt efter behandlingen är man dock svullen från injektionerna.

Fillersen har även en annan konsistens direkt efter behandling. Med tiden drar den åt sig vätska och integrerar med vävnaden, resultatet blir att fillers lägger sig mjukare med tiden.

Vi brukar säga att det tar ca 2 veckor innan man får en bra uppfattning av sitt slutresultat med fillers.

Boka en behandling

Boka en behandling, eller kostnadsfri konsultation. För att se hur vi kan hjälpa dig.