ESTETISK TANDVÅRD STOCKHOLM

Tänder kan ha en stor påverkan på ens självförtroende och självkänsla. Fina men även ”dåliga” tänder är i många fall det första man lägger märke till när man träffar någon. Estetisk tandvård är en livsförändrande åtgärd där vi återskapar och förbättrar det naturen har skapat. Det gör vi med olika metoder som tandblekning, skalfasader och tandreglering med invisalign.

Komplett estetiskt nischade

Purakliniken är en komplett nischad klinik inom estetisk tandvård.

Estetisk tandvård kräver mycket tid i form av planering och kreativt skapande, på en helt nischad klinik lägger vi mer än gärna den tiden på att perfektera resultatet.

Våra tandläkare har genomgått utbildningar hos de främsta tandläkarna i världen inom estetisk tandvård och besitter hög kompetens i smile design.

Olika metoder för olika besvär

Vi arbetar med fem olika metoder för estetisk tandvård. Med dessa fem metoder kan vi åtgärda de flesta estetiska fel.

Close-up,Portrait,Of,A,Female,Patient,At,Dentist,In,The

Tandblekning

Med hjälp av tandblekning kan du snabbt och effektiv bleka missfärgade tänder. Grundpelaren i all estetisk tandvård är blekning. Oavsett om du bara vill ha vitare tänder eller om du vill göra förändring i färg och form rekommenderar vi tandblekning – detta då ojämn färg på tanden kan försämra resultatet. På Purakliniken arbetar vi med tre olika metoder för tandblekning. Tandblekning på klinik, tandblekning i hemmet med individuell skena och mekanisk borttagning av ytliga missfärgningar.

Läs mer om tandblekning
tandreglering_invisalign_stockholm_estetisktandvard

Tandreglering med Invisalign

En utav de absolut viktigaste verktygen inom estetisk tandvård är tandreglering. Sneda/roterade tänder, mellanrum och ett ojämnt leende kan alla regleras med hjälp av invisalign. På Purakliniken har vi arbetat med ett stort antal invisalignfall och är därför en premium invisalign provider, därför kan vi åtgärda de flesta estetiska besvären med hjälp av invisalign.

Läs mer om Invisalign

Skalfasader

De flesta associerar estetisk tandvård med skalfasader, en permanent lösning för att ändra färg, form och position på tänderna. Med hjälp av en tunn handskiktat porslinsfasad kan man uppnå högestetiska resultat.

Läs mer om skalfasader

Estetiska fyllningar

En i populäritet snabbt växande behandling inom estetisk tandvård är tandlagningar med högestetiska fyllningar. Med hjälp av högkvalitativ komposit(plastfyllning) kan man stänga mellanrum mellan tänderna, förlänga tänder samt laga frakturerade och nedslipade tänder.

Det är ett prisvänligt alternativ till skalfasader och ibland även tandreglering med invisalign och kan oftast ske under ett besök.

De högestetiska lagningarna (kompositlagning) är för ögat identisk med den egna tanden i färg.

Våra tandläkare har genomgått den världsledande Style Italiano utbildningen i Milano och besitter hög kompetens i estetisk tandvård med plastfyllningar.

Tandköttsborttagning

Ett viktigt men oftast bortglömt verktyg inom estetisk tandvård är tandköttsborttagning. Ibland kan en liten detalj göra stor påverkan på tändernas utseende. Här har tandkött tagits bort med en elektrokirurgimaskin för att uppnå symmetri.

Tandköttsborttagning är även ett alternativ för behandling av gummy smile

Borttagning av fluorosfläckar

En för hög fluorexponering i barndommen kan leda till hypermineralisering i emaljen.

Detta orsakar vita eller bruna fläckar på tänderna som kan vara estetiskt störande. I många utav dessa fall går det att åtgärda utan skalfasader.

När fläckarna ligger ytligt på tänderna kan vi ta bort de med ett medel specifikt för borttagning av fläckar på tänderna (fluorosfläckar)