Boka tid online

Allmän tandvård

/
/
Allmän tandvård

Allmän tandvård

Allmäntandvård omfattar de undersökningar och behandlingar som är vanligt förekommande och oftast okomplicerade. Detta inkluderar allt från rutinundersökningar och förebyggande vård till mer specifika ingrepp som rotbehandlingar, lagningar, tanduttagningar och behandling av tandlossningssjukdomar.

Att sköta om sin munhälsa är lika viktigt som att sköta om sin allmänna hälsa. För att upptäcka och förebygga tandsjukdomar är regelbundna undersökningar hos tandläkaren avgörande.

Friska tänder och en sund mun är en viktig del av din allmänna hälsa och välbefinnande. För att bäst kontrollera och få en status på din munhälsa rekommenderas regelbundna undersökningar hos tandläkaren. Hos purakliniken erbjuds vuxna allt från basundersökningar till mer avancerad tandvård.

Hur går en undersökning till?

Vid en typisk undersökning granskar tandläkaren dina tänder, mjukvävnader, bett, käkleder och tandköttsfickor. Om det behövs tas även röntgenbilder. Efter genomgången av din munhälsa informeras du om eventuella behov av återbesök, antingen till tandläkaren eller tandhygienisten. Du får då också ett kostnadsförslag och en behandlingsplan.

Övervinn tandvårdsrädsla hos Purakliniken

Vi förstår att många människor lider av tandvårdsrädsla. Hos oss arbetar vi aktivt för att skapa en trygg och bekväm miljö för alla våra patienter. Vi erbjuder även stöd och rådgivning för att hjälpa dig att övervinna din rädsla och känna dig mer avslappnad inför ditt tandläkarbesök.

Tandvårdsbidrag

För att underlätta för patienter finns det allmänna tandvårdsbidraget som ges årligen från Försäkringskassan. Från och med det år du fyller 24 till och med det år du fyller 29, samt från och med det år du fyller 65, är bidraget 600 kronor per år, vilket kan sparas i upp till två år till maximalt 1200 kronor. För åldersgruppen 30 till 64 år är bidraget 300 kronor per år och kan sparas ihop till 600 kronor.

Legitimerad personal

Behandlingarna inom allmäntandvård utförs alltid av legitimerad tandvårdspersonal. Genom regelbundna kontroller och förebyggande åtgärder kan framtida problem undvikas, vilket främjar din munhälsa. Hos oss möter du alltid legitimerade och professionella tandvårdspersonal, vilket garanterar en trygg upplevelse.

Förebygg problem genom att kontinuerligt underhålla din munhälsa

Sammanfattningsvis är allmäntandvård en nödvändig del av den totala hälsovården. Genom att kontinuerligt underhålla och övervaka din munhälsa kan du förebygga många problem och säkerställa ett friskt leende. För mer information om allmäntandvård är du välkommen att kontakta oss.

Vanliga frågor & svar

Allmäntandvård omfattar de vanligaste undersökningarna och behandlingarna för att upprätthålla en god munhälsa. Det inkluderar förebyggande vård, undersökningar, rotbehandlingar, lagningar och tanduttagningar.

Att ta hand om din munhälsa är lika viktigt som att ta hand om din allmänna hälsa. Regelbundna tandläkarbesök är avgörande för att upptäcka och förebygga tandsjukdomar.

På Purakliniken erbjuder vi ett brett utbud av allmäntandvård för vuxna. Våra tjänster inkluderar:

  • Basundersökningar för att bedöma tandstatus och munhälsa.
  • Röntgenbilder för att identifiera eventuella problem, såsom karies.
  • Behandlingar för att lindra tandvärk eller behandla tandinfektioner.
  • Åtgärder för att åtgärda skador på tänderna, inklusive rotbehandlingar och lagningar.
  • Förebyggande åtgärder för att minska risken för framtida tandproblem.

Du bör boka en tid hos din tandläkare om du upplever något av följande:

  • Tandvärk som inte försvinner.
  • Ömhet när du tuggar.
  • Ilningar efter att ha ätit eller druckit något varmt eller kallt.
  • Svullnad i munnen eller ansiktet.
  • Skador på tänderna efter trauma.

Boka en behandling

Boka en behandling, eller kostnadsfri konsultation. För att se hur vi kan hjälpa dig.
Boka tid online